Pas cdo filxhani kafeje qe Costadoro prodhon eshte nje proces i gjate qe fillon me perzgjedhjen e lendeve te para me te mira, i ndjekur nga procese te sofistikuara pjekjeje dhe qe kulmon me pajisjet dhe trajnimet me te mira qe mund t’u ofrojme baristeve tane.
Sepse pas çdo filxhani jane 130 vite histori dhe dashuri per kafene. Dhe nje qellim i vetem – te sigurohet qe çdo filxhan kafe ne nje bar kafeje Costadoro te ofroje nje pervoje unike, te kendshme dhe te paharrueshme.
Torino 1890
Kjo eshte historia e nje marke te madhe torineze qe filloi ne vitin 1890, kur shitja e kokrrave te kafese se pjekur ishte pune vetem per nje numer te vogel ekspertesh. Costadoro di Beccuti mban emrin e themeluesit te tij Oreste Beccuti, biznesi i te cilit i pjekjes se kafese kujdesej per klientet me pakice dhe se shpejti u be nje pike referimi per adhuruesit e kafese me cilesi te mire ne Torino.
1922
Fratelli Trombetta & C. themelohet dhe pas dy brezash perkushtimi ndaj pjekjes se kafese bashkon forcat me Costadoro.
1964
Caffè Abbo nga Pinerolo hyn ne treg dhe fiton nje reputacion per cilesine me te larte – nje reputacion qe disa vite me vone do te behet pjese e Costadoro.
1977-1982
Fillimi i Costadoro-s qe njohim sot. Fratelli Trombetta & C., Caffè Abbo dhe Beccuti bashkohen nen nje emer te ri marke dhe formojne nje shoqeri aksionare.
1980
Nis ne treg perzierja Master Club Coffee – cilesi supreme dhe e bere teresisht nga kokrrat Arabica, qe perdorej vetem ne tregun profesional.
1983
Blerja e kompanise se pjekjes Orcafè.
1988
Me afrimin e vitit te njeqindvjetorit, Costadoro rritet, duke u specializuar me tej ne furnizimin e kafeneve dhe bizneseve dhe mirembajtjen e pajisjeve.
1989
Costadoro eshte nje nga kafete me te konsumuara ne Torino, zgjedhja e pare e mbi 1000 pronareve te kafeneve per cilesine dhe popullaritetin e saj ne publik.
1992
Costadoro vazhdon fushaten e saj fillestare reklamuese – nje kombinim i njohurive tradicionale dhe aromes intensive qe ndriçon baret e Torinos.
2005
Blerja e Torrefazione San Francisco
2007
Viti i lindjes se Akademise Costadoro Coffee Lab, nje akademi qe sot sherben per trajnimin e baristave nderkombetarisht.
2009
Nje perzierje e re 100% Arabica me cilesi te larte, Costadoro Coffee Lab, del ne treg, duke u shoqeruar edhe nga nje linje e re aksesoresh baresh, minimaliste dhe te rafinuara ne dizajn.
2015
Costadoro shpallet kafeja zyrtare ne pavionin e Principates se Monakos ne Expo Milano 2015. Persosmeria e njohur e Costadoro dhe eleganca e njohur e Principates, se bashku në eventin me te madh nderkombetar te vitit.
2016
Costadoro behet zyrtarisht pjese e “Exclusive Brands Torino”, rrjeti i kompanive të profilit te larte te rajonit te Piemontes.
2019
Me 3 shtator 2019, Costadoro-s i jepet certifikata “CRIBIS Prime Company” per “besueshmerine maksimale komerciale”. Kjo bazohet ne Vlerësimin CRIBIS, nje tregues dinamik dhe i perditesuar vazhdimisht i performances se kompanise.
2023
Costadoro behet nje B-Corp i certifikuar, duke u bere pjese e nje grupi kompanish qe respektojne standardet e larta te ndikimit social dhe mjedisor.
2023
Costadoro vjen ne tregun Shqiptar per te permbushur misionin e shperndarjes se kultures se kafese te vertete Italiane.
SOT
Nje kompani e madhe italiane e njohur ne mbare boten, me nje tradite te qendrueshme shekullore dhe me nje sy te vendosur drejt se ardhmes.