Historia
Pas cdo filxhani kafeje qe Costadoro prodhon eshte nje proces i gjate qe fillon me perzgjedhjen e lendeve te para me te mira, i ndjekur nga procese te sofistikuara pjekjeje dhe qe kulmon me pajisjet dhe trajnimet me te mira qe mund t’u ofrojme baristeve tane.
Sepse pas çdo filxhani jane 130 vite histori dhe dashuri per kafene. Dhe nje qellim i vetem – te sigurohet qe çdo filxhan kafe ne nje bar kafeje Costadoro te ofroje nje pervoje unike, te kendshme dhe te paharrueshme.
Torino 1890
Kjo eshte historia e nje marke te madhe torineze qe filloi ne vitin 1890, kur shitja e kokrrave te kafese se pjekur ishte pune vetem per nje numer te vogel ekspertesh. Costadoro di Beccuti mban emrin e themeluesit te tij Oreste Beccuti, biznesi i te cilit i pjekjes se kafese kujdesej per klientet me pakice dhe se shpejti u be nje pike referimi per adhuruesit e kafese me cilesi te mire ne Torino.
1922
Fratelli Trombetta & C. themelohet dhe pas dy brezash perkushtimi ndaj pjekjes se kafese bashkon forcat me Costadoro.
1964
Caffè Abbo nga Pinerolo hyn ne treg dhe fiton nje reputacion per cilesine me te larte – nje reputacion qe disa vite me vone do te behet pjese e Costadoro.
1977-1982
Fillimi i Costadoro-s qe njohim sot. Fratelli Trombetta & C., Caffè Abbo dhe Beccuti bashkohen nen nje emer te ri marke dhe formojne nje shoqeri aksionare.
1980
Nis ne treg perzierja Master Club Coffee – cilesi supreme dhe e bere teresisht nga kokrrat Arabica, qe perdorej vetem ne tregun profesional.